Little loveletters

Little loveletters is geïnspireerd op het werk van de Braziliaanse dichter Carlos Drummond de Andrade. Little loveletters zijn kleine literaire liefdesbriefjes. 
Erotisch, poëtisch & ijdel. 


15 september 2022, Rotterdam

Lusitano, mijn barokpaardje, 

Laat je lusten op mijn schouders rusten, totdat ik al je driften onder mijn hoede heb. 

Laat me je spasmen van overspel wegmasseren, zodat er rust komt in dat vluchtige lijf. 

Er blijft niets van je over als iedereen een deel van jou mag hebben en ik de rest. Ik wil een stevig paardje met een ronde hals en de borst vooruit gedragen. Je moet narcisme niet verwarren met charisma. Ik wil geen gekrenkt beest dat omringd wordt door vliegen met duivelse intenties, omdat je van binnenuit rot en verveeld bent door de drank en spelletjes. Ik wil een verfijnde man die het licht in ieders gezicht tovert. Waar men respect voor heeft, geen minachting. Laat de vrouwen zien welke heer er achter jou schuilt. En geef ze de avond van hun leven maar doe geen loze beloftes wil je?

Liefde is niets anders dan een pelgrimstocht, dat weet je toch? Dat mijn lijf een heilige plaats kan zijn waar al je gebeden worden gehoord zou je veilig moeten stellen. Maar eerst, eerst moeten we bij de kloof beginnen, iets wat me dichterbij je brengt. 

Misschien moeten we samen een misstap begaan om een poosje afstand te kunnen nemen van het hectische bestaan waar we onder lijden. Andere plaatsen los van elkaar verkennen, zodat we weten wat het is om elkaar te moeten missen. 

 Als je nog steeds de persoon bent die ik dacht lief te hebben. Dan kan ik je verzekeren dat jouw hart compleet geruïneerd zal worden als ik me losmaak van je.  Alhoewel ik hier allang over heb nagedacht. Dat dit geen slecht idee zou zijn. 

Als we onszelf opsluiten met elkaar, nadat we allebei vreemd zijn gegaan, omdat we gewoonweg niet zonder elkaar kunnen. Zoals die ene keer in Bordeaux toen ik die kunsthandelaar had gevraagd om zijn kunsten te delen in één bed en jou vervolgens belde om je welterusten te wensen. Een week later stond je op Gare de Limoges en reden we samen terug naar huis. Ik heb je nog nooit zo verliefd zien kijken als toen.
Bisous 

Désirée-Christine 

Little loveletters

Little loveletters is geïnspireerd op het werk van de Braziliaanse dichter Carlos Drummond de Andrade. Little loveletters zijn kleine literaire liefdesbriefjes. 
Erotisch, poëtisch & ijdel. 


30 september 2022, Rotterdam
 

Ik trek zijn billen uit elkaar, omdat ik denk dat ze wat licht kunnen gebruiken. We zijn niet alleen, de hond ligt naast ons en de gure winter kijkt toe, hoe rot we van binnenuit zijn geworden. De vensters zijn betraand en de wind huivert nog een laatste lied, iets van…ik zie, wat jij niet ziet,

maar ik zie het ook, omdat ik onderdeel ben geworden van zijn onzichtbaar heden.

De onderwereld van de man verstopt zit in het vlezige gedeelte van zijn lichaam. Samen voeren we smerige zaakjes uit, dingen die overdag niet plaats kunnen vinden, omdat ze bedekt moeten blijven met kwaadaardigheden.

Tussen het zijden struikgewas zie ik de kardinaalsmuts pronken op zijn troon. De kleine kliertjes lopen over in donkerpaarse aders waar, zelfs de goden ver vandaan blijven. Mijn vriend die barst van de leugens, hij draagt altijd een te strakke huid onder zijn maatpak in de hoop dat het hem onopvallend maakt. Mijn vingers, trouw als dienstmeisjes proberen een voor een de knelpunten los te masseren. Drukpunten, om de blokkades op te heffen noemen ze dat.

Ik maak diepe lange halen met mijn wijsvinger, duw mijn nagel in mijn neus en ik haal alle herinneringen op. Ik proef de bittere smaak van een indringer, ik ruik het muf van toxische feromonen in mijn handpalm schuilen, het ongewassen geslacht van de ander dat nog slaapt op zijn bekken heeft nu ook mijn lichaam bereikt.

O, wat een milde marteling dat moet zijn voor mijn liefste die, alsmaar in de zonden van zijn eigen lichaam schuilt. Mijn maag kantelt. Ik fluister Als je zelf niet de baas bent over je penis, wie dan wel? Maar er komt geen antwoord. 

Ik vergeef hem en sta aan de top van zijn zaadheuvel met een groot kruis in mijn handen. Een tergend lange adem houd ons overeind. 

Bisous 


Désirée-Christine